Bevrijding Mosul

VS sturen 600 extra militairen naar Irak

De Verenigde Staten sturen zeshonderd extra militairen naar Irak om het Iraakse leger te helpen de stad Mosul te bevrijden van IS. President Obama heeft hier woensdag toestemming voor gegeven. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter zullen de Amerikanen de Iraakse militairen trainen, logistieke ondersteuning bieden en helpen met het verzamelen van inlichtingen. De militairen zullen de komende weken naar Irak vertrekken. Het offensief om Mosul te bevrijden van IS zal waarschijnlijk later dit jaar plaatsvinden. Momenteel zijn al ongeveer 4.600 Amerikaanse militairen gestationeerd in Irak. Het is de derde keer sinds april dat de Verenigde Staten meer militairen naar het land sturen. Een deel van de militairen wordt gestationeerd op de luchtmachtbasis Qayara West. Vanuit deze basis helpen de Amerikanen het Iraakse leger bij de voorbereiding van het offensief tegen IS in Mosul. (Reuters)