In beeld

Apocalyptisch Aleppo

Het oosten van Aleppo, de stad die ooit de grootste van Syrië was, is compleet afgesloten van de buitenwereld, waardoor ongeveer 250.000 mensen vastzitten zonder voldoende eerste levensbehoeften. De stad wordt gebombardeerd en Syrische regeringstroepen zouden dinsdag zijn begonnen aan een grootschalig grondoffensief. De foto's die dagelijks binnenkomen geven een beeld van een apocalyptisch ogend Aleppo.
De bombardementen van het Russische en Syrische leger op het oosten van Aleppo veroorzaken veel woede bij de bevolking, omdat er gericht lijkt te worden gebombardeerd op burgerdoelen zoals ziekenhuizen.
Reuters / Abdalrhman Ismail
De zogenoemde Witte Helmen is een groep van vrijwillige hulpverleners die met steun van het Westen burgerslachtoffers proberen te redden.
AFP / Karam Al-Masri
Onder de slachtoffers zijn relatief veel kinderen. Volgens lokale artsen zijn dinsdagnacht twee ziekenhuizen gebombardeerd van de zeven die er nog over zijn in Oost-Aleppo.
AFP / Karam Al-Masri
Slechts 35 artsen zijn volgens de WHO nog beschikbaar voor de honderden gewonden die ieder dag worden binnengebracht.
Reuters / Abdalrhman Ismail
Het regime lijkt erop uit om het zogenoemde ‘nuttige Syrië’ te veroveren. Dat zijn de vier grootste steden in het westen: Damascus, Aleppo, Homs en Hama, en de provincies die grenzen aan de Middellandse Zee.
Reuters / Khalil Ashawi
Aleppo, voor de oorlog de grootste stad van Syrië, is een belangrijke prijs. Het is de laatste stad in het westen van Syrië die nog (deels) in handen is van de oppositie.
AFP / Mohamad Abazeed
De strategie van het regime in steden als Damascus en Homs was om gebieden jaren te belegeren en bombarderen, totdat de bevolking was uitgehongerd en de overgebleven rebellen sterk verzwakt waren en zich overgaven.
Reuters / Abdalrhman Ismail
Ook in Aleppo is een deel compleet afgesloten van de buitenwereld, waardoor ongeveer 250.000 mensen vastzitten zonder voldoende drinkwater, eten, medicijnen en elektriciteit. Het oosten van Aleppo is nog in handen van de rebellen, het westen van regeringstroepen.
Reuters / Abdalrhman Ismail
Doaa (10) is met haar familie gevlucht uit IS-gebied en wacht bij een van de vele checkpoints van de rebellen in Aleppo.
Reuters / Khalil Ashawi
De VN en internationale hulporganisaties kunnen de belegerde gebieden niet bereiken.
AFP / Georges Ourfalian
Volgens de rebellen is de enige nog actieve bakkerij geraakt door een bom. Stapels broden liggen in het puin na een bombardement in de buurt Bab al-Maqam.
Reuters / Abdalrhman Ismail