2-jarig meisje met geweld ontvoerd in Amsterdam

De politie vermoedt dat het meisje nu bij haar vader is en heeft AMBER Alert uitgegeven.

Het logo van de politie.
Het logo van de politie. Foto Lex van Lieshout/ ANP

Een meisje van 2 jaar oud is donderdagmorgen met geweld uit een woning in Amsterdam gehaald en meegenomen door drie mannen. De politie vermoedt dat het slachtoffer nu bij haar vader is en heeft een AMBER Alert uitgegeven. Van zowel het meisje als de vader, beiden van Indiase afkomst, is een foto verspreid.

Twitter avatar AMBER_Alert_NL AMBER Alert NL AMBER Alert: Insiya Hemani 2,5 jaar. Meisje, ontvoerd door vader Shezad op 29 Sep #Amsterdam https://t.co/pRceVAiT18 https://t.co/5W7bqj9zZz

De ontvoering vond rond 08.15 uur plaats aan de Anfieldroad in Watergraafsmeer. Volgens AT5 wist een buurtbewoner een van de daders te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Daarbij zou de verdachte een taser hebben gebruikt. De buurtbewoner wist hem echter toch in bedwang te houden tot de politie arriveerde.

Tekst gaat verder onder de tweet

Twitter avatar UID_ Rickey Gevers Buurtbewoner houdt een van de ontvoerders van 2-jarige Insiya Hemani vast. https://t.co/MReq5crTLw

Het meisje droeg ten tijde van de ontvoering een wit rompertje met roze opdruk van het merk Petit Bateau en een witte luier, zo staat te lezen in de AMBER Alert. Ze heeft bruin haar en bruine ogen.

De straat waarin de ontvoering plaatsvond: