Recensie

Recensie

Warpaint klinkt nu een stuk luchtiger

De titel van het nummer ‘New Song’, op de nieuwe derde cd van de Amerikaanse band Warpaint, lijkt voor de hand liggend. Maar de tekst van het springerige deuntje gaat verder, want verwijst naar verliefdheid als gevoel dat je net als een geweldig nieuw liedje, niet meer uit je hoofd krijgt.

‘New Song’ is niet het enige onbezorgde nummer op Heads Up. Vergeleken met de vorige albums, hebben de vier muzikantes een luchtiger toon gevonden. Hun stemmen hebben nog een dromerig randje, net als de als losse serpentines kronkelende gitaar-, keyboard-, en bastonen, in hun echo-bed. Toch is er op deze derde plaat sprake van gewenning: de bijzondere Warpaint-stijl is inmiddels bekend: aantrekkelijk, maar enigszins voorspelbaar.

Warpaint treedt op: 2/11 Paradiso, Amsterdam.