Voeding

Kritiek Voedingscentrum op dieet Green Happiness

Het Voedingscentrum heeft dinsdag gewaarschuwd voor de dagmenu’s van The Green Happiness, die geen vlees, vis, zuivel en eieren bevatten, maar ook geen goede vervangers. Daardoor leveren ze „veel minder voedingsstoffen dan een gemiddelde persoon nodig heeft”. Dat kan een verlaagde weerstand, verzwakt immuunsysteem en onherstelbare botontkalking tot gevolg hebben. The Green Happiness kreeg felle kritiek na een interview met de twee oprichters in NRC. De Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), de beroepsvereniging voor eerstelijns diëtisten, noemde de adviezen van de twee, die staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, „op zijn zachtst gezegd vreemd”. Klinisch epidemioloog en natuurvoedingskundige Liesbeth Oerlemans diende al voor er ophef ontstond een klacht in bij beroepsvereniging NVD. The Green Happiness zou dinsdag met de NVD om tafel zitten, maar die afspraak werd afgezegd. De twee oprichters hadden „meer tijd nodig” om zich voor te bereiden, meldde RTL Nieuws. (NRC)