De Thuiskok: Groene currypasta

Het leuke van currypasta is dat je er heel veel gerechten smaak mee kunt geven. Zo kun je er natuurlijk een Thaise curry van maken, of samen met kokosmelk door andere stoofschotels en soepel mengen. Maar je kunt er ook eens een hele vis meer insmeren en die grillen in de oven of op de barbecue. En deze pasta is ook geschikt om varkensvlees, kip of schaaldieren mee te marineren. Genoeg inspiratie dus, al zult u voor sommige ingrediënten misschien wel even langs de Aziatische supermarkt of toko moeten.

Rooster de specerijen in een droge hete pan en maal ze fijn in een vijzel. Hak de rest van de ingrediënten grof en maal ze met de olie en de specerijen tot een kruidenpasta. Doe de currypasta in een grondig schoongemaakte pot met goed sluitend deksel. In de koelkast is hij circa twee weken houdbaar.

    • Sam de Voogt