Marike Stellinga weg uit hoofdredactie, Stijn Bronzwaer vervanger

Mediachef Stijn Bronzwaer wordt adjunct-hoofdredacteur van NRC. Hij vervangt Marike Stellinga, die meer wil gaan schrijven voor NRC.

Marike Stellinga.
Marike Stellinga. Foto: Merlijn Doomernik

Stijn Bronzwaer, nu chef van de mediaredactie van NRC, wordt adjunct-hoofdredacteur van NRC. Hij vervangt Marike Stellinga die uit de hoofdredactie stapt om meer te gaan schrijven.

Dat maakte de hoofdredactie van NRC vanmiddag in een e-mail bekend aan de redactie.

Stellinga, die naast haar hoofdredactionele taken een column schrijft in het economiekatern, kondigde haar vertrek afgelopen week aan. “Er is geen enkele reden om met zo’n geweldige baan op te houden”, schreef Stellinga aan de redactie. “Toch stop ik.” Grote onderwerpen die het komende jaar gaan spelen, zoals verkiezingen in Nederland, Duitsland en de VS, de voorbereiding van de Brexit en beslissingen over handelsverdragen, hebben in haar een “onbedwingbare zin ontstoken om weer in de verslaggeving te duiken, om weer zelf journalist te zijn”. Stellinga gaat artikelen schrijven op het snijvlak tussen politiek en economie. Stellinga werkte sinds november 2012 als adjunct-hoofdredacteur voor NRC. Ze begon in september 2011 bij NRC als redacteur economie. Daarvoor werkte ze elf jaar voor weekblad Elsevier.

Bronzwaer (1981) gaat een belangrijke rol spelen bij het verder uitbouwen van de ochtendkrant en de verdere ontwikkeling van de digitale journalistiek van NRC. Bronzwaer begon zijn loopbaan in 2007 bij nrc.next en gaf leiding aan de zaterdagkrant van nrc.next. Hij trad in september 2014 aan als chef van de mediaredactie.