SNS heet volgend jaar de Volksbank

Bankensector

Genationaliseerde bank wil „vertrouwen herstellen” met een nieuwe naam.

Foto Bas Czerwinski

Het moederbedrijf van SNS heet met ingang van volgend jaar de Volksbank. Zo wil de top van het genationaliseerde concern beter laten zien voor wie de bank er is.

Bestuursvoorzitter Maurice Oostendorp sprak dinsdag bij de naamsonthulling van „kleur bekennen” en het „herstellen van vertrouwen” in de financiële sector. „We willen een nieuw begin maken. En daar hoort wat ons betreft ook een nieuwe naam bij.”

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) onthulde tegelijkertijd een nieuw logo. Hij steunt de nieuwe koers, maar benadrukt dat het initiatief van SNS zelf komt.

Met de „nieuwe familienaam” maakt de staatsbank, die nu nog officieel SNS Bank heet, zich meer los van zijn verleden als onderdeel van het voormalige SNS Reaal. Dat financiële concern moest begin 2013 door de staat gered worden.

Het woord SNS verdwijnt niet van de gevels van de bankfilialen. De Volksbank handhaaft de merknamen SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen voor zijn dochterbedrijven. Wel gaan die afzonderlijke labels voortaan onder één bankvergunning opereren.

SNS blijft voorlopig in handen van de staat, die de bank in 2013 nationaliseerde vanwege problemen met de vastgoedtak. Dijsselbloem schoof het besluit over een verkoop van de bank deze zomer door naar een volgend kabinet. Het is de bedoeling dat SNS eerst nog een aantal jaar de tijd krijgt om meer waard te worden. (ANP)