Mensen kijken graag naar het mixen van verf

Een artiest scoorde onbedoeld een hit op Instagram toen ze aan volgers liet zien hoe ze kleuren mengt.

De Canadese kunstenares Sara Molcan postte een video op Instagram waarin ze aan haar fans liet zien hoe ze een bepaalde verfkleur maakt. Het filmpje werd duizenden keren bekeken, veel vaker dan ze had verwacht.

Molcan heeft inmiddels 69.200 volgers op haar kanaal. De BBC kwam op het spoor van deze trend en interviewde Molcan. Zelf ziet ze de aantrekkingskracht niet zo, maar sommige mensen vinden de video’s waarin verf wordt gemengd kalmerend, vertelt ze. Naar de onderstaande video van Molcan keken meer dan honderdvijftigduizend mensen:

Steeds meer kunstenaars en andere Instagramgebruikers plaatsen – soms in navolging van Molcan – ook video’s van het mixen van verf. Zo volgen 185.000 mensen bijvoorbeeld het kanaal Paintvideo’s.

Okay what was that ???? // repost : @annettelabedzki

Een video die is geplaatst door #paintmixing (@paintvideos) op

Niet alleen verf wordt gemengd, ook glitters worden in de strijd gegooid. Anderen maken weer video’s met het langzaam uitstrijken van verf.

Smooth af // repost : @annettelabedzki

Een video die is geplaatst door #paintmixing (@paintvideos) op

Tegen de BBC zegt Molcan dat er volgens haar een duidelijk verschil bestaat tussen ‘echte’ artiesten die verf mixen, en amateurs die ook video’s plaatsen. Zo is de verfkleur die bij amateurs ontstaat een stuk minder mooi.

“Prima als ze dat willen doen. Als deze trend weer overwaait en ze doorgaan met de volgende trend, zal ik nog steeds verf blijven mengen.”