Recensie

Recensie Media

Fris nieuw deel in een kunstige spelserie

Geen wonder dat One More een nieuw deel in de serie heeft gekregen. Het eerste One More Line was misschien iets te kunstig of abstract, maar de kracht van het simpele spelconcept sprak aan. Met een tikje op het scherm spring/spurt/schiet je door een minimalistische Mondriaan-achtige omgeving totdat je ergens tegenaan botst. Of One More Jump de beste nieuwe toevoeging is voor Android-gebruikers is nog niet duidelijk. Want SMG lanceerde vrijwel meteen het sublieme One More Bounce op iOS. Maar Jump vangt de hectiek van de voorgaande games en de strakke vormgeving in een bruisende spelervaring. Het vakmanschap van SMG straalt er vanaf.

Zelfs de groteske advertenties - One More Jump is immers niet voor niets een gratis game – zijn redelijk onopvallend gemaakt, simpelweg omdat je ze niet na elke beurt of level te zien krijgt. Dat maakt de reclames niet minder irritant natuurlijk. One More Jump blijft ondanks de overeenkomsten met zijn voorgangers fris, spannend en leuk.

Teksten