Recensie

Recensie Film

Een klein speeltje voor iedereen die van friemelen houdt

Je collega die eindeloos met z’n pen blijft klikken. Je vriendin die met haar ringen speelt. Je vader die aan zijn sleutelbos friemelt, en je vriend die met zijn voet continu op de grond tikt: dat wordt allemaal verleden tijd met de ‘Fidget Cube’: een klein speeltje gemaakt voor iedereen die van friemelen (fidgeting) houdt. Volgens de makers zou je je niet moeten schamen voor je friemelgedrag, maar heeft het een positief effect: het helpt je beter concentreren. Het is een klein dobbelsteentje. Elke kant heeft iets waar je mee kunt friemelen: een joystick, een schakelaar, tandwieltjes, een balletje en heel veel knopjes die je lekker aan en uit kan klikken. De dobbelsteen komt in verschillende kleurtjes en is leverbaar in oktober. Als je er vijf tegelijk besteld zijn de verzendkosten gratis. En ja, dit is ontzettend populair: er is al vijf miljoen dollar opgehaald om het speeltje te maken.