Homerun ter nagedachtenis aan zijn teamgenoot en vriend

Dee Gordon sloeg nog nooit een bal zo hard als vannacht. Hij was voor José Fernández, die zondag overleed.

Dee Gordon tijdens de wedstrijd tegen de New York Mets.
Dee Gordon tijdens de wedstrijd tegen de New York Mets. Foto Rob Foldy / AFP

Dee Gordon is linkshandig. Normaal staat hij als slagman bij zijn team Miami Marlins dan ook aan de rechterkant van de thuisplaat. Maar dit keer niet. Met de helm van zijn rechtshandige vriend en teamgenoot José Fernández op zijn hoofd stond hij links klaar om de eerste bal van de wedstrijd het stadion uit te slaan. Fernández zelf kon dat niet meer. Hij kwam zondag om het leven bij een bootongeluk.

De hele wedstrijd tussen de Marlin en de Mets stond maandagavond lokale tijd in het teken van de dood van Fernández. De Marlins droegen allemaal een shirt met rugnummer 16 en “Fernandez” erboven. Gordon, een van zijn beste vrienden in het team, eerde hem door bij de eerste pitch van de wedstrijd een helm met het nummer 16 te dragen en zo goed mogelijk Fernández’ houding te imiteren.

De eerste worp gooit de pitcher van de Mets wijd. Fernández levert zijn helm in bij een teamgenoot, zet een helm voor linkshandigen op en gaat aan zijn favoriete kant klaarstaan voor de tweede worp. Ook wijd. Op de derde bal slaat Gordon een homerun.

“Ik zei tegen de jongens: als je nog niet in God gelooft, kan je daar nu net zo goed mee beginnen. Ik heb nog nooit een bal zo ver geslagen. (…) Het was het mooiste moment uit mijn leven, om voor hem een homerun te mogen slaan.”

De tekst gaat verder onder de video.

Het was de eerste homerun die Gordon dit seizoen sloeg, en dat terwijl de competitie al op zijn einde loopt. Uiteindelijk wonnen de Miami Marlins de wedstrijd ook nog eens.

I'm gone miss you brother…we ALL gone miss you. God is real.

Een foto die is geplaatst door Dee Gordon (@deeg5599) op