Duitsland

Explosies moskeeën in ‘anti-islamstad’ Dresden

In de Duitse stad Dresden hebben zich dinsdagochtend bij een moskee en een conferentiecentrum twee explosies voorgedaan. Hierbij zijn geen gewonden gevallen en is alleen materiële schade. Volgens Duitse media ging er bij de moskee een brandbom af, die was samengesteld uit zes molotovcocktails. De politie heeft gezegd dat het waarschijnlijk om een daad uit vreemdelingenhaat gaat. De premier van de Duitse deelstaat Saksen, waartoe Dresden toe behoort, sprak van een „laffe aanval” en zei dat het niet alleen ging om een aanval op religie, maar ook de waarden van de Duitse samenleving. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Maizière noemt de aanslag „verschrikkelijk”. Dresden is de stad waar de anti-islambeweging Pegida is ontstaan. (NRC)