Dortmund en Real gelijk, eigen doelpunt Denswil

Debutant Leicester won ook de tweede wedstrijd in de Champions League, terwijl Juventus ruim voorbij Dinamo Zagreb ging.

Cristiano Ronald (l) en Gareth Bale (r) na afloop van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund.
Cristiano Ronald (l) en Gareth Bale (r) na afloop van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Foto Martin Meissner/ AP

Titelhouder Real Madrid heeft dinsdag de eerste punten verspeeld in de Champions League. Uit bij Borussia Dortmund werd het 2-2. Een laat doelpunt van André Schürrle voorkwam een tweede zege voor Real.

De Spanjaarden kwamen na 17 minuten op een prachtige manier op voorsprong. Christiano Ronaldo maakte zijn 98ste doelpunt in de Champions League, maar het was vooral de voorbereiding van Gareth Bale die applaus verdiende. Met een hakbal in de draai legde de aanvaller de bal voor de voeten van de Portugees die feilloos afwerkte.

Nadat Dortmund via Pierre-Emerick Aubameyang op gelijke hoogte was gekomen, was het de Fransman Raphaël Varane die de Koninklijke opnieuw op voorsprong zette. Met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek bracht Schürrle in de 87ste de verdiende 2-2 op het scorebord. Beide ploegen gaan nu met vier punten uit twee duels aan kop in poule F.

Derde staat Sporting, dat dankzij doelpunten van ex-Twente-speler Bryan Ruiz en Bas Dost met 2-0 won van Legia Warschau. De Nederlander scoorde met een beheerste schuiver.

Leicester wint weer

In poule G wist debutant Leicester City ook de tweede wedstrijd te winnen. Daar waar het in de Premier League nog niet zo lekker draait voor de ploeg van trainer Claudio Ranieri, is het team vooralsnog foutloos in de Europese bekercompetitie. Thuis werd FC Porto verslagen met 1-0 dankzij een treffer van Islam Slimani.

In de andere wedstrijd in groep G was er een negatieve rol weggelegd voor Stefano Denswil. De oud-Ajacied verschalkte, niet voor het eerst dit seizoen, zijn eigen doelman en maakte daarmee de 1-0 voor FC Kopenhagen. De Belgen speelden sowieso geen gelukkige wedstrijd in de Deense hoofdstad. In een misschien wel cruciaal duel voor Europese overwintering verloor Brugge met 4-0. De ploeg staat nu laatste in groep F. Leicester is met zes punten koploper.

Janssen scoort weer niet voor Tottenham

Spits Vincent Janssen wacht nog altijd op zijn eerste officiële doelpunt voor Tottenham Hotspur. Tegen CSKA Moskou wist de ploeg weliswaar met 0-1 te winnen, maar de enige treffer kwam pas nadat Janssen gewisseld was. Heung-Min Son bezorgde de Engelsen de eerste zege dit seizoen in deze Champions League.

In het andere duel in groep E speelden AS Monaco en Bayer Leverkusen met 1-1 gelijk. De Franse ploeg is nu koploper in de poule met vier punten uit twee duels, gevolgd door Tottenham met drie punten.

Juventus wint ruim in Zagreb

In Poule H tenslotte wist Juventus ruim te winnen van Dinamo Zagreb. In Kroatië werd het 0-4, mede dankzij een goal van Gonzalo Higuain. De Italiaanse ploeg is nu medekoploper, samen met Sevilla, met vier punten. De Spanjaarden zegevierden tegen Olympique Lyon met 1-0.