Recensie

Recensie Strips

Doorsnee kaartspel, maar dan met bekende figuren

Er is iets mis in het eclectische universum van Twentieth Century Fox, de studio achter veel populaire animatieseries. Door een foutje zijn alle personages uit de series Family Guy, Bob’s Burgers, Futurama, King of the Hill, en American Dad in één wereld terechtgekomen, elk op hun eigen zwevende eilandje in een parallel maar vooral leeg universum. Alleen The Simpsons lijkt dit lot bespaard te zijn. Met zoveel tekenfilmfiguren bij elkaar kan je bonje verwachten. En dat biedt Animation Throwdown: The Quest for Cards! volop. De game is een doorsnee kaartspel á la Magic The Gathering. Je verzamelt kaarten door ze te winnen in de verschillende spelmodi of ze voor heel veel geld te kopen. Die kaarten vormen het deck waarmee je vecht tegen computertegenstanders en andere spelers. Wat Animation Throwdown: The Quest for Cards! erg verfrissend maakt is het feit dat je kaarten kan opwaarderen of combineren tot nieuwe krachtigere wapens.