Recensie

Recensie Film

Deze puzzels zijn charmant, gevat, intelligent en best vies

Nieuwe games

Soms hoeft een leuke game helemaal niet origineel te zijn. Animation Throwdown is een doorsnee kaartspel, maar dan met bekende animatiehelden. Bulb Boy is net als de klassieker Kirby, alleen dan een stuk viezer.

Bulb Boy is zoiets als Nintendo’s Kirby, alleen dan met een huisgemaakt sausje van de makers van tekenfilmserie Ren & Stimpy. In plaats van een droomwereld schetst deze game van ontwikkelaar Bulbware een geflipte nachtmerrie die veel weg heeft van klassieker Maniac Mansion. In Bulb Boy daalt een vreemde buitenaardse macht neer op het huis van het kale, ietwat misvormde, mannetje. Jij moet hem helpen zijn hond, zijn opa en uiteindelijk de wereld te redden van smerige poepmonsters en vleesetende spinnen. Deze game verscheen eerder al voor iOS en Windows, maar is nu ook eindelijk beschikbaar voor Android-gebruikers. Het is knap hoe goed Bulb Boy in elkaar zit. De puzzels die je in elke kamer van het huis moet oplossen om verder te komen zijn in vier woorden samen te vatten: gevat, intelligent, vies en charmant.

Voor 2,79 euro is deze game een koopje. Bulb Boy combineert het beste van point-and-click avonturen zoals Monkey Island in een vuige spelomgeving die je daadwerkelijk de kriebels geeft.