Burlington

Schutter winkelcentrum in VS bekent moorden

De man die wordt verdacht van de schietpartij in een winkelcentrum in het Amerikaanse stad Burlington heeft de moordpartij bekend. De 20-jarige Arcan Cetin werd maandagavond (lokale tijd) in staat van beschuldiging gesteld van vijfvoudige moord met voorbedachte rade. Cetin gaf toe dat hij degene was die het vuur opende op de make-upafdeling van een filiaal van warenhuis Macy’s. Vrijdagavond liep Arcan Cetin winkelcentrum Cascade Mall in met een geweer, waarmee hij de vijf slachtoffers binnen één minuut neerschoot. Vier van hen overleden ter plekke, de vijfde in een ziekenhuis. De slachtoffers verschilden in leeftijd van een hoogbejaarde vrouw tot een tiener. Na het schieten liet Cetin het geweer en de munitie achter op de balie en vluchtte weg. (AP)