Interview

AZ in Europa League

Jahanbakhsh om politieke redenen niet tegen Maccabi

Alireza Jahanbakhsh doet in de groepsfase van de Europa League niet mee in de twee wedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv. AZ heeft besloten de aanvaller uit Iran buiten de selectie te houden omdat ze hem, gezien de gespannen verhoudingen tussen Iran en Israël, niet in de situatie willen brengen dat hij in de toekomst eventueel niet meer uit kan komen voor het nationale team van zijn land. Het Iraanse regime erkent Israël niet. Als Jahanbakhsh een stempel van Israël in zijn paspoort heeft, zou het zo kunnen zijn dat hij zijn eigen land niet meer inkomt. „Het is een lastige situatie. Uiteindelijk hebben wij besloten hem niet te selecteren voor beide wedstrijden”, zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ. (ANP)