Negen gewonden bij schietpartij in winkelcentrum Houston

De vermoedelijke schutter is dood. Het gaat volgens de politie om een ontevreden advocaat.

Een beeld uit de livebeelden van KHOU TV.
Een beeld uit de livebeelden van KHOU TV. Foto AFP

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Houston zijn maandag zeker negen mensen gewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis, zo laat de politie weten aan persbureau AP, maar het is nog onbekend hoe ze eraan toe zijn. De vermoedelijke schutter is doodgeschoten door de politie.

De schietpartij vond plaats rond 06.30 uur lokale tijd. Zes mensen werden geraakt door kogels, drie anderen raakten gewond door bijvoorbeeld rondvliegend glas.

Amerikaanse autoriteiten melden dat het gaat om een ontevreden advocaat die eerder heeft gedreigd met geweld. Hij zou problemen hebben met zijn advocatenkantoor. De politie zegt dat hij vanuit zijn auto het vuur opende op passerende auto’s. Er werden meerdere wapens gevonden in zijn auto.

Twitter avatar houstonpolice Houston Police Active shooter scene still active but contained. Suspect DOA. Media staging area at Wells Fargo parking lot at 3900 Bissonnett & Weslayan.

Het winkelcentrum waar geschoten werd ligt in het zuidwesten van Houston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas.

De schietpartij komt amper een week nadat een 20-jarige man tien mensen doodstak in een winkelcentrum in de stad Washington. Hij werd kort daarop gedood door een politieagent die buiten dienst toevallig aanwezig was.