Voetballer PSG veroordeeld tot twee maanden cel

Serge Aurier, verdediger bij de Franse topclub, zou in de nacht van 30 mei een agent hebben geslagen.

Serge Aurier zou in mei iemand van de handhaving openbare orde hebben geslagen.
Serge Aurier zou in mei iemand van de handhaving openbare orde hebben geslagen. Foto: Franck Fife / AFP

Voetballer Serge Aurier van de Franse topclub Paris Saint-Germain (PSG) is veroordeeld tot een celstraf van twee maanden in verband met de mishandeling van een politieagent eind mei. Dat melden Franse media maandag.

De 23-jarige verdediger uit Ivoorkust moet ook 600 euro schadevergoeding betalen vanwege lichamelijke en morele schade en 1.500 euro voor de gemaakte proceskosten. De straf valt hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat eerder twee maanden voorwaardelijke celstraf eiste.

Elleboog

Aurier kreeg in de nacht van 30 mei buiten een nachtclub ruzie met een politieagent over zijn verkeerd geparkeerde auto met geblindeerde ramen. De agent vroeg hem het voertuig te verlaten voor een alcoholtest. Aurier zou dit in eerste instantie hebben geweigerd. Toen hij dit toch deed sloeg hij de agent op de borst met zijn elleboog. Hierop werd Aurier al even vastgezet. Aurier beweert dat de agent hem begon te slaan, en niet andersom.

Aurier hoeft zijn straf niet meteen uit te zitten en is aanstaande beschikbaar voor de Champions League-wedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets. Hij gaat tegen de uitspraak van de rechter in beroep.

Eerder in opspraak

Aurier is niet van onbesproken gedrag: zo werd hij door PSG voor onbepaalde tijd geschorst vanwege een uitgelekt filmpje waarin hij de toenmalige PSG-trainer Laurent Blanc een ‘homo’ noemt. Ook moest de Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic volgens Aurier eens goed bij ‘zijn ballen moet worden gegrepen’. Zijn toenmalige concurrent voor de rechtsbackpositie, de Nederlander Gregory van der Wiel, was volgens hem ‘shit’. Zijn schorsing duurde uiteindelijk drie weken. Gedurende die periode moest Aurier ook vrijwilligerswerk doen.

In 2015 werd Aurier al eens geschorst voor drie wedstrijden, omdat hij in een filmpje op Twitter de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers de huid vol schold. Aurier was het niet eens met een beslissing van Kuipers. Hij bood later via Twitter uitgebreid zijn excuses aan.