Verenigd Koninkrijk

Jeremy Corbyn herkozen als leider van Labour

De leider van de Britse Labour-partij, Jeremy Corbyn, is met een ruime meerderheid herkozen tijdens het jaarlijkse congres van zijn partij. Hij haalde 62 procent van de stemmen binnen. De linkse politicus versloeg zijn meer centrum-gerichte tegenstander Owen Smith. Het aantal partijleden is dankzij Corbyn flink toegenomen. Hij krijgt veel steun van met name jonge linkse activisten, die massaal tientjeslid worden van de partij om hem te steunen. Maar de Labour-partij is verder sterk verdeeld over Corbyn. Partijleden zien hem als vertegenwoordiger van een links geluid, die zich afzet tegen de centrumkoers die is ingezet onder Tony Blair. Veel parlementsleden van Labour zijn echter ontevreden over hun partijleider. Zij vinden hem juist te links. Corbyn staat nu voor de taak om de partij te herenigen. (NRC)