Twee zwaargewonden na Parijse schietpartij - ‘geen terreurdaad’

Een man opende het vuur vlakbij een supermarkt. Het lijkt volgens Franse justitie in eerste instantie niet om terrorisme te gaan .

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Lex van Lieshout / ANP

Twee mensen zijn zwaargewond geraakt nadat een man het vuur opende bij een supermarkt ten westen van Parijs. Dat meldt het Franse persbureau AFP. De man, waarvan het motief onbekend is, verschanste zich daarna in zijn huis.

De vermoedelijke dader is een bekende van de politie in verband met eerder geweldsdelicten. De Franse krant Le Parisien schrijft dat het een zestigjarige gepensioneerde betreft die in Port-Marly woont. “Het lijkt in eerste instantie niet om terrorisme te gaan”, zegt een woordvoerder van de Franse justitie tegen Reuters.

De man heeft zich momenteel verschanst in zijn huis. Een speciale eenheid van de Franse politie is met een arrestatie-operatie bezig.

Het geweld barstte rond 11.45 uur los net buiten de supermarkt in de gemeente Port-Marly, ongeveer twintig kilometer ten westen van Parijs. Een 57-jarige vrouw raakte ernstig gewond in de rug, een 73-jarige man werd in de buik geraakt.

De gemeente Port-Marly: