Slachtoffer schietpartij Malmö overleden

Het slachtoffer zat met drie andere mannen in een auto toen zij werden beschoten.

De politie doet onderzoek bij de beschoten auto. Foto Emil Langvad / AP

Eén van de slachtoffers van een schietpartij in de Zweedse stad Malmö is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de Zweedse krant Kvällsposten. De man zat zondagavond met drie andere mannen in een auto toen zij werden beschoten door twee of drie mensen op scooters. Volgens een getuige zou er zijn geschoten met een automatisch vuurwapen.

Het omgekomen slachtoffer is een jonge man. De politie is nog bezig om de identiteit van alle slachtoffers vast te stellen, maar sommigen van hen zijn bekend bij de politie.

Bendegeweld

De mannen in de auto probeerden nog weg te komen, maar reden een doodlopende straat in en botsten tegen een boom. Er zijn rond de twintig schoten gelost op de inzittenden van de auto. Drie van de slachtoffers zijn volgens de politie zelf naar het ziekenhuis gegaan, één is met een ambulance overgebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Vermoedelijk gaat het om bendegeweld. Volgens persbureau AP is het vuurwapengeweld in grote steden in Zweden het afgelopen decennium flink toegenomen, voornamelijk door geweld tussen rivaliserende bendes.

De locatie van de schietpartij

    • Wouter van Dijke