Nominaties Gouden Televizier-Ring bekend

Onder meer Floortje naar het einde van de wereld maakt kans op de prijs.

Still uit Floortje naar het einde van de wereld, dat genomineerd is voor en Televizier-Ring.
Still uit Floortje naar het einde van de wereld, dat genomineerd is voor en Televizier-Ring. Screenshot YouTube

Floortje naar het einde van de wereld, Geer en Goor zoeken een hobby en Penoza zijn dit jaar genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Dat maakte de organisatie van de televisieprijs maandagavond bekend.

Penoza werd in 2014 ook al genomineerd, maar toen ging de prijs naar Flikken Maastricht. Geer en Goor zoeken een hobby en Floortje naar het einde van de wereld maken voor de eerste keer kans.

De populaire programma’s Heel Holland Bakt en Dance Dance Dance haalden de top drie net niet. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door SynDROOM, dat gepresenteerd werd door Johnny de Mol.

Zilveren Televizier-Ster Vrouw

Floortje Dessing, Geraldine Kemper en Chantal Janzen zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Dat zijn dezelfde genomineerden als vorig jaar. Janzen won toen de prijs. Voor de categorie man zijn Johnny de Mol, Art Rooijakkers en Humberto Tan genomineerd - De Mol won toen.

In de categorie Beste Acteur, nieuw dit jaar, zijn Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier genomineerd. Bij Beste Actrice zijn Isa Hoes, Monic Hendricks en Angela Schijf de kanshebbers.

De Gouden Televizier-Ring wordt op donderdag 13 oktober uitgereikt.