Nigeria

Leider Boko Haram zegt gezond te zijn

In Nigeria is weer een video verschenen waarin Abubakar Shekau, de leider van de terreurgroep Bokmo Haram, te zien is. De beelden lijken tegen te spreken dat hij ernstig gewond is geraakt, zoals het Nigeriaanse leger eerder meldde. Het leger heeft in het verleden herhaaldelijk de dood van Shekau gemeld of gezegd dat hij zwaargewond is, waarop op sociale media steevast video’s verschenen waarin de berichten worden ontkend. Maar onduidelijk is ook bij de video van zondag wanneer die is opgenomen en of de persoon in kwestie werkelijk Shekau is. „Ik zal niet worden gedood voordat mijn tijd erop zit”, zegt de bebaarde man in de 40 minuten durende video. Het leger meldde zondag dat ten minste vier militairen zijn gedood bij de stad Bama in een gevecht met Boko Haram. (NRC)