Mexico

Grote demonstratie tegen het homohuwelijk

In Mexico-Stad is zaterdag voor de tweede keer in twee weken tijd een grote demonstratie geweest tegen het homohuwelijk. Volgens de organisatoren deden er zeker 215.000 mensen mee. Twee weken geleden demonstreerden bij een soortgelijk protest zo’n 300.000 mensen. Tegelijkertijd met de protesten tégen het homohuwelijk, waren in Mexico-Stad ook honderden voorstanders van de wetswijziging aanwezig. President Enrique Peña Nieto maakte in mei plannen bekend voor een grondwetswijziging. Elke vorm van discriminatie wordt daarin strafbaar gesteld en gelijke rechten voor iedereen gegarandeerd. Veel betogers, van wie een deel afkomstig uit de VS, verklaarden niet tegen homoseksualiteit te zijn, maar tegen het openstellen van het instituut huwelijk voor homo’s. (AP)