Recensie

Recensie Muziek

Kakelbonte parodie van Hair

De nieuwe Hair zou de iconische jaren-zestigmusical weer relevant maken voor deze tijd, beloofde Stage-producent Albert Verlinde. Want ook nu is er volop sprake van oorlogsdreiging en ander geweld. En een afdoende antwoord is nog altijd moeilijk te vinden.

Maar in veel opzichten is ook deze Hair toch een show uit 1969 gebleven. Ondanks de levendige bewerking die Dick van den Heuvel maakte van het – van origine nogal gammele – script en de speelse regie van Carline Brouwer die af en toe zelfs even doet vermoeden dat ze haar show bedoelde als een parodie op het hippie-volkje. Ook heeft ze gepoogd enkele onderlinge conflictjes tot spannende momenten te maken. Echt spannend wordt het echter nooit; van een echte intrige is hier nu eenmaal nauwelijks sprake.

Wel van een kakelbonte, snel gemonteerde vertoning in retro-kledij. Met een energiek ensemble, waarin William Spaaij, Anouk Maas en Jeffrey Italiaander voorop staan, en een hechte rockband die de voorstelling in aanstekelijke muziek dompelt. De muziek van 1969.