Golflegende Arnold Palmer (87) overleden

Mede dankzij Palmer werd golf in de jaren zestig populair. Hij won in zijn carrière zeven majors.

Golflegende Arnold Palmer. Foto: Mark Blinch / Reuters

Golflegende Arnold Palmer is zondag op 87-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden in Pittsburgh, Pennsylvania. Dat meldt de Amerikaanse Golffederatie op Twitter. Palmer werd al langer behandeld vanwege problemen aan zijn hart.

Palmer, bijgenaamd ‘The King’, won in zijn carrière zeven majors, de meest prestigieuze toernooien in de golfsport. Hij won verder 62 toernooien op de US PGA Tour en tien op de Champions Tour. Mede dankzij het charisma van Palmer, die de sport sinds 1955 professioneel beoefende en in de jaren zestig zijn hoogtijdagen kende, werd golf populair bij het grote publiek. Het was tevens voor het eerst dat golfwedstrijden op het nieuwe medium televisie werden uitgezonden. Zijn grote schare fans werd ‘Arnie’s Army’ genoemd.

In 2004 speelde Palmer zijn laatste masters-toernooi, twee jaar later stopte hij met spelen.

De tweet van de Amerikaanse Golffederatie. De tekst loopt door na de tweet:

Twitter avatar USGA USGA We are deeply saddened by the death of Arnold Palmer, golf’s greatest ambassador, at age 87. https://t.co/iQmGtseNN1

Bedroefde reacties

President Barack Obama reageerde op het overlijden van de golflegende, door op zijn leven te proosten, zo meldt persbureau AP:

“Op The King, die net zo bijzonder was op de golfbaan als dat hij genereus was voor anderen. Dank voor de herinneringen, Arnold.”

Ook een andere golflegende, Tiger Woods, reageerde bedroefd:

“Het is moeilijk te geloven dat Arnold er niet meer is en ik ben diep bedroefd door zijn overlijden. Hij betekende zoveel voor de sport en voor mij persoonlijk.”

    • Etienne Verschuren