Drugsoorlog

Opnieuw priester in Mexico dood gevonden

In Mexico is een rooms-katholieke priester die vorige week werd ontvoerd, dood aangetroffen. Het gaat om de derde vermoorde priester in het land in minder dan een week tijd, meldt Reuters. De 43-jarige José Alfredo López Guillén, werd zaterdag langs de kant van de weg tussen de steden Puruándiro en Zináparo aangetroffen. Hij had meerdere kogelwonden. Autopsie wees uit dat hij vijf dagen voordat zijn lichaam werd gevonden is vermoord. De priester werd vorige week maandag ontvoerd. Dat werd donderdag pas naar buiten gebracht. Er zou geen losgeld zijn gevraagd. Deze week kwamen ook de priesters Alejo Jiménez en José Suárez door drugsgeweld om het leven. Zij werden ontvoerd uit hun kerk in de stad Poza Rica en teruggevonden in Veracruz. In Mexico spreken priesters zich geregeld uit tegen drugsgeweld.