Door kleuter bedachte film lijkt op voorhand geflopt

Producent Paramount heeft alvast een verlies van 115 miljoen dollar genoteerd voor Monster Trucks.

Still uit de trailer van Monster Trucks.
Still uit de trailer van Monster Trucks. Screenshot YouTube

Hollywoodfilms kunnen behoorlijk kinderachtig zijn, maar Monster Trucks maakt het wel heel bont: het verhaal van die film is bedacht door een jongetje van vier.

Productiebedrijf Paramount verwacht geen kaskraker in handen te hebben: de première van de film is meerdere keren uitgesteld en deze week werd bekend dat moederbedrijf Viacom vast een verlies van 115 miljoen dollar (100 miljoen euro) heeft genoteerd.

Monstertrucks

Paramount liet het zoontje van voormalig studiobaas Adam Goodman een verhaal verzinnen. Hij bedacht een wereld waarin monstertrucks bestuurd worden door daadwerkelijke monsters.

Een scholier die toevallig net een monstertruck aan het bouwen was, ontmoet zo’n monster en er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap. Of zoiets. De monstertruckmonsters gedragen zich in elk geval zoals je van monstertrucks zou verwachten: ze racen, springen en rijden over andere auto’s heen.

Monster Trucks komt uit in januari 2017 - een datum die ook van weinig vertrouwen getuigt, aangezien populaire kinderfilms meestal in de zomer worden uitgebracht. Het budget van de film was 125 miljoen dollar, waarvan de studio dus maar een heel klein deel verwacht terug te zien. De regisseur is Chris Wedge, die ook de Ice Age-films maakte.

Of het aan de verwachte catastrofe die Monster Trucks heet ligt, is niet zeker, maar sinds de film werd gemaakt zijn zowel studiobaas Goodman als het hoofd van de animatieafdeling Bob Bacon weggegaan bij Paramount.

Misschien valt het mee en wordt Monster Trucks tóch goed bezocht. Maar dat de studio er al zó weinig vertrouwen in heeft, geeft weinig hoop. Waarschijnlijk is het dus leuker om dan maar gewoon filmpjes van échte monstertrucks te bekijken. Dus bij deze: met deze compilatie ben je ook anderhalf uur zoet.