Dood golflegende Palmer raakt Obama en Woods

Golflegende Arnold Palmer is zondag op 87-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden in Pittsburgh, Pennsylvania. Dat meldt de Amerikaanse Golffederatie op Twitter. Palmer werd al langer behandeld vanwege problemen aan zijn hart.

Palmer, bijgenaamd ‘The King’, won in zijn carrière zeven majors, de meest prestigieuze toernooien in de golfsport. Hij won verder 62 toernooien op de US PGA Tour en tien op de Champions Tour.

Samen met andere vedetten als Jack Nicklaus en Gary Player maakte Palmer, die de sport sinds 1955 professioneel beoefende en in de jaren zestig zijn hoogtijdagen kende, golf populair bij het grote publiek. Voor het eerst werden golfwedstrijden op het nieuwe medium televisie uitgezonden. Zijn grote schare fans werd ‘Arnie’s Army’ genoemd. In 2004 speelde Palmer zijn laatste masters-toernooi, twee jaar later stopte hij.

De Amerikaanse president Barack Obama reageerde op het overlijden van de golflegende door op zijn leven te proosten, meldt persbureau AP. „Op The King, die net zo bijzonder was op de golfbaan als dat hij genereus was voor anderen. Dank voor de herinneringen, Arnold.”

Ook de legendarische golfer Tiger Woods bedankte zijn ‘voorbeeld’ voor diens vriendschap en wijze raad. „Zijn naastenliefde en bescheidenheid vormen een deel van de legende”, aldus Woods. In zijn woonplaats Orlando wordt op de Bay Hill jaarlijks de Arnold Palmer Invitational gehouden. (NRC)

    • Maarten Scholten