De jeugd van tegenwoordig

Foto Barbara Kinney/Hillary Clinton Campaign

Amerikaanse media en twitteraars buitelden maandag over elkaar heen om te reageren op deze foto, genomen op een campagnebijeenkomst in Orlando, Florida, van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Het publiek lijkt haar spontaan de rug toe te keren om een selfie te nemen. Deze foto vangt het tijdperk van de selfie „perfect”, vindt de Britse krant The Telegraph. „Ik huil voor de mensheid”, heette het op Twitter, waar de foto tienduizenden keren werd gedeeld. De website Quartz wijst lezers echter op „de waarheid” achter het beeld. In een online geplaatste video is te horen hoe Clinton „Wil je een selfie? Draai je dan nu om!” roept tegen haar aanhang. „Ze wist wat mensen willen en gaf hun de kans om een once in a lifetime’-selfie met haar te maken”, aldus Quartz.