Betogingen

Avondklok in Charlotte opgeheven, rust is terug

De burgemeester van het Amerikaanse Charlotte (North Carolina) heeft de avondklok opgeheven, die was ingesteld na de ongeregeldheden van vorige week. Dinsdag werd een zwarte man door de politie doodgeschoten, waarop rellen en demonstraties volgden. Afgelopen weekend is nog wel gedemonstreerd tegen het politie-optreden, maar de demonstraties verliepen over het algemeen vreedzaam. De 43-jarige Keith Scott, die dinsdag werd doodgeschoten door de poltiie, was volgens de politie gewapend, wat wordt ontkend door de nabestaanden. Dit weekend werden videofragmenten vrijgegeven van de schietpartij. Hieruit valt niet af te leiden of Scott een wapen droeg. Protestleiders zeggen door te gaan met betogen tot de politie alle beelden heeft vrijgegeven. (AFP)