Arsenal, United of Dortmund: wie orkestreerde de mooiste goal?

Sinds lange tijd weer eens een echte teamgoal als kroonjuweel van het weekeinde. En het waren ook zeker niet de minste clubs die de het voetbaloog verwenden.

Bas Dost gaat lekker sinds zijn overgang naar Sporting Portugal. In zijn drie competitieduels voor de Leões maakte hij al vier goals. Dit weekend twee, waarvan deze de mooiste was. En een aardig weetje vanuit Barcelona: Javier Mascherano onttroonde dit weekend Michael Reiziger als speler met de meest gespeelde La Liga-wedstrijden (174) zonder ook maar een keer te scoren. Wie wél scoorde: Francesco Totti, en dat voor de 250ste keer in de Serie A. Oh, en Rafael van der Vaart scoorde z’n eerste voor Midtjylland.

Uit de Premier League kwam dit weekend prima materiaal. Philippe Coutinho (Liverpool) bewees maar weer eens z’n waarde en datzelfde kan stilaan gezegd worden van Heung-Min Son: onopvallend een sterkhouder geworden op het middenveld van Spurs en wat een heerlijk ouderwetse pingeldoos.

3. Souleymane Coulibaly (Kilmarnock)

Lekkere pegel van Kasper Dolberg (Ajax) dit weekend tegen Zwolle. En invaller Demerai Gray redde op een prima wijze de eer voor Leicester op bezoek bij United. Lewis Baker (Vitesse) droeg ook flink bij aan dit genre, wat ook absoluut gezegd kan worden van Darío Benedetto (Boca Juniors). Enfin, Souleymane Coulibaly dus. Wat zal het zijn? Een meter of 35, zeker. In elk geval niet ver genoeg voor Dorus de Vries om de uithaal van de Ivoriaan op juiste waarde te schatten:

2. Alejandro Bedoya (Philadelphia Union)

Als twintiger begonnen aan een Eurotrip langs Zweedse, Schotse en Franse clubs maar dit jaar teruggekeerd naar the land of the free. Bedoya’s bekeken doelpunt kon niet voorkomen dat Philadelphia punten liet liggen in Toronto tegen de plaatselijke FC, voor wie Michael Bradley (ex-Heerenveen) en Jozy Altidore (ex-AZ) op het veld verschenen.

1. Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund)

Het werd wel weer eens tijd voor een teamgoal in uw favoriete maandagochtendrubriek en dit weekend werden ons plots drie stuks gepresenteerd. Manchester United klopte kampioen Leicester - dat nu al evenveel verliespartijen heeft als in het hele vorige seizoen - mede dankzij deze goede combinatie. Ook Arsenal had een heerlijke aanval tegen Chelsea, maar de hoofdprijs gaat naar Gonzalo Castro, Julian Weigl, Pierre-Emerick Aubameyang en Raphaël Guerreiro van Borussia Dortmund:

    • Jules Seegers