Feyenoord blijft ongeslagen aan kop

Feyenoord won met 5-0 van Roda JC. FC Utrecht was beter dan Sparta (2-0), FC Twente won van Vitesse (2-1) en NEC en Willem II speelden gelijk (0-0).

Nicolai Jorgensen juicht na het maken van de openingstreffer. Foto ANP

Feyenoord blijft winnen. Thuis in De Kuip werd tegen Roda JC de zevende overwinning van het seizoen in evenveel wedstrijden geboekt: 5-0. De Rotterdammers hebben bovenaan de Eredivisie vijf punten voorsprong op achtervolgers Ajax en PSV.

Namens Feyenoord scoorden Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi al in de eerste helft. In de tweede helft viel minder te beleven, maar aan de overwinning van Feyenoord kon Roda JC niets meer doen. In de slotfase wist Feyenoord nog drie doelpunten te maken. Jørgensen met zijn tweede, Jens Toornstra en Terence Kongolo zorgden voor de eindstand. Roda staat door het verlies eennalaatste, op een punt van hekkensluiter PEC Zwolle.

Utrecht wint voor het eerst

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis tegen Sparta werd het in een leuke wedstrijd 2-0 door doelpunten van Richairo Zivkovic en Nacer Barazite. Utrecht staat door de overwinning dertiende, Sparte achtste.

Twente zesde

Ook FC Twente wist thuis te winnen, van Vitesse. Topscorer van de Eredivisie Enes Ünal scoorde het eerste doelpunt voor de thuisploeg, zijn zesde van het seizoen, waarna Bersant Celina de voorsprong verdubbelde. Beide mannen zijn huurlingen van Chelsea. In de blessuretijd maakte Lewis Baker het nog even spannend, maar verder dan 2-1 kwam Vitesse niet. Twente is door de winst Vitesse voorbij gegaan op de ranglijst en staat nu zesde, Vitesse is zevende.

Saaie wedstrijd

De wedstrijd NEC-Willem II had net zo goed niet gespeeld kunnen worden. De ploegen stonden na negentig minuten op dezelfde stand als waarmee ze begonnen: 0-0. In een matige wedstrijd was NEC iets beter, maar een doelpunt zat er niet in. Willem II en NEC staan nu respectievelijk veertiende en vijftiende met zes punten uit zeven wedstrijden.

    • Belia Heilbron