Vier mensen neergeschoten in Malmö

De vier slachtoffers zaten in een auto die werd beschoten door mannen op scooters. De politie gaat uit van een moordaanslag.

Politie doet in Malmö onderzoek bij de auto waarop geschoten werd .
Politie doet in Malmö onderzoek bij de auto waarop geschoten werd . Foto Emil Langvad/AFP

Bij een schietpartij in de zuidelijke Zweedse stad Malmö zijn zeker vier mensen gewond geraakt. De daders zouden volgens de politie er op scooters vandoor zijn gegaan.

De verdachten zouden zondagavond het vuur hebben geopend op een auto die ze al een tijdje achtervolgden. Ooggetuigen melden aan de krant Expressen dat er tussen de tien en twintig schoten zijn gelost. De vier inzittenden van de auto, allen mannen, zijn met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ze er aan toe zijn is niet bekend.

De politie vermoedt dat het om een moordaanslag gaat. Het afgelopen decennium is het wapengeweld in grote Zweedse steden toegenomen, aldus AP. Het geweld is vaak toe te schrijven aan ruzies tussen verschillende bendes die opereren in de verpauperde voorsteden.