Ruud de Wild alweer weg bij BNR

De radiopresentator was pas sinds 5 september aan de slag bij de zender, bij het programma Ask Me Anything.

Foto Sander Koning / ANP

Het dienstverband van radiopresentator Ruud de Wild bij BNR Nieuwsradio zal in totaal acht weken duren. Op 5 september was De Wild voor het eerst te horen in het middagprogramma Ask Me Anything, op 28 oktober zal dat voor het laatst zijn. De Wild en BNR hebben na twintig dagen in gezamenlijk overleg besloten uit elkaar te gaan, zo liet BNR zondag weten.

In een verklaring zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR:

“Het was zowel voor BNR als voor Ruud de Wild een ingecalculeerd risico om deze samenwerking aan te gaan. Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt. Dat is jammer, maar er zijn echt ergere dingen in de wereld. Ik geloof heilig in het programma Ask Me Anything en we gaan daar zeker mee door. Ik wens Ruud heel veel succes bij zijn nieuwe job. Het waren acht fantastische weken!”

Ruud de Wild laat weten:

“Ik betreur het, maar het is niet anders. Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg. Ik heb wel met heel veel plezier en respect met de redacteuren van BNR gewerkt. Die samenwerking zal ik zeker missen.”

De Wild was sinds zijn vertrek bij Radio 538 in april 2015 anderhalf jaar niet op de radio te horen. Hij moest plaatsmaken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die de overstap maakten van 3FM. In oktober 2015 kreeg De Wild de Marconi Oeuvre Award. Wat hij gaat doen na zijn laatste uitzending bij BNR is nog onbekend.

    • Joram Bolle