Politie VS pakt verdachte op van schietpartij in winkelcentrum

Het gaat om een twintigjarige man. Over zijn motief is nog niets bekend.

De plaats delict in Burlington.
De plaats delict in Burlington. Dean Rutz / AP

De politie heeft in de Amerikaanse staat Washington zaterdagavond een 20-jarige man opgepakt die verdacht wordt van het doden van vijf mensen in een winkelcentrum in Burlington, vrijdagavond lokale tijd. Dat maakte de politie van Seattle bekend op Twitter.

Twitter avatar wspd7pio Sgt. Mark Francis OFFICIAL: Here is a DOL photo of the suspect: Arcan Cetin, 20-yr-old Oak Harbor resident. https://t.co/fypj6aBBJ2

Het gaat om Arcan Cetin, een inwoner van Oak Harbor - dat op zo’n 45 kilometer afstand ligt van de plek waar de schietpartij plaatsvond. De schutter opende zaterdagochtend het vuur in een filiaal van warenhuis Macy’s in het winkelcentrum Cascade. Vier vrouwen en een man kwamen daarbij om het leven.

Over het motief van de schutter is nog niets bekend. Over de achtergrond van de verdachte Cetin heeft de politie niet veel vrijgegeven. AP meldt dat hij een legale inwoner van de VS is, die eerder uit Turkije geïmmigreerd is. Volgens zijn Facebook-pagina is hij afkomstig uit het Zuid-Turkse plaatsje Adana.

Zevende schietpartij in Washington

Na de schietpartij volgde een grootschalige zoektocht naar de dader. Het duurde uiteindelijk bijna een dag voordat Cetin opgepakt werd. De politie arresteerde hem in zijn woonplaats Oak Harbor.

Volgens The Seattle Times was de aanval van vrijdag de zevende schietpartij dit jaar in de staat Washington waarbij minstens vier mensen om het leven kwamen.

De Cascade Mall, waar de schietpartij plaatsvond.