Politie schiet drie verdachten neer bij achtervolging Weert

Vanuit een auto met Belgisch kenteken werd na een genegeerd stopteken op de politie geschoten.

Foto Koen van Weel / ANP

De politie heeft in het Limburgse Weert drie verdachten neergeschoten nadat de auto waarin zij zaten weigerde te stoppen toen de politie dat opdroeg. Vanuit de verdachte auto werd op de politie geschoten. De drie verdachten zijn naar het ziekenhuis overgebracht, een vierde inzittende van de auto raakte niet gewond en is opgepakt.

De auto waar de verdachten in reden had een Belgisch kenteken. Omstreeks 13.00 uur wilde de politie in Venlo controleren of er mogelijk drugs in de auto aanwezig waren, maar de bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken. Vervolgens werd er op de politie geschoten en reed de auto weg. Pas na een lange achtervolging kon de auto in Weert, dat zo’n vijftig kilometer verderop ligt, worden klemgereden. De politie wil niet zeggen wat de aanleiding was om te denken dat er zich wellicht drugs in de auto bevond.

Volgens de politie werd tijdens de aanhouding door agenten “gebruik gemaakt van het vuurwapen”. De verdachten probeerden na te zijn klemgereden te voet te ontkomen. Of er toen ook door de verdachten is geschoten, wordt nog onderzocht. Na de schietpartij zetten de hulpdiensten meerdere ambulances en een traumahelikopter in, aldus lokale nieuwssite Nederweert24.

Wie de verdachten zijn is nog onderwerp van onderzoek. Er wordt op de plek van de aanhouding een technisch onderzoek verricht. Zolang dat duurt is de rijweg dicht.

De locatie waar de auto kon worden klemgereden

    • Joram Bolle