Deelneemster (25) overleden na Dam tot Damloop

De vrouw uit Amsterdam werd vlak voor de finish onwel.

Deelnemers aan de Damloop, die op 18 september plaatsvond. De overleden vrouw staat niet op deze foto.
Deelnemers aan de Damloop, die op 18 september plaatsvond. De overleden vrouw staat niet op deze foto. Foto ANP

Een 25-jarige vrouw die vorige week zondag onwel werd bij de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam, is overleden. Dat maakte de organisatie van de hardloopwedstrijd zondag bekend.

Twitter avatar damtotdamloop Dam tot Damloop Met ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat een deelneemster die vorige week zondag meedeed aan de Dam tot Damloop, is overleden. (1)

De vrouw uit Amsterdam werd vlak voor de finish van de renwedstrijd onwel. Ze werd op straat gereanimeerd, en later ging de reanimatie in de ambulance door, schrijft AT5. Ze werd overgebracht naar het VUmc-ziekenhuis. Daar kwam ze op de Intensive Care te liggen, en zou haar hart weer zijn gaan kloppen.

‘Verschrikkelijk verlies’

Wanneer ze is overleden, is niet bekend. De organisatie van de Dam tot Damloop, in een reactie:

“Met ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat een deelneemster die vorige week zondag meedeed aan de Dam tot Damloop, is overleden. Onze organisatie wil haar diepste medeleven betuigen aan haar familie en vrienden. Wij wensen hen enorm veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.”

De vrouw uit Amsterdam is de derde persoon die komt te overlijden na deelname aan de hardloopwedstrijd. In 2009 en in 2014 kwamen respectievelijk een 39-jarige man en een 24-jarige man om het leven nadat ze hadden deelgenomen aan de Dam tot Damloop. De 39-jarige man bezweek aan een hartstilstand, de man van 24 kreeg een hitteberoerte.