Twee doden door instorten Poolse mijn

Een andere mijnwerker raakte zwaargewond.

Archieffoto uit 2011 van de Polkowice-Sieroszowicemijn.
Archieffoto uit 2011 van de Polkowice-Sieroszowicemijn. Foto Marcin Kagol

Bij het instorten van een deel van een mijn in het zuidwesten van Polen zijn vrijdagavond zeker twee kompels om het leven gekomen. Ook raakte een andere mijnwerker zwaargewond. Dat heeft een woordvoerder van het Poolse mijnbedrijf KGHM zaterdag laten weten, meldt persbureau AP.

Op vrijdagavond stortte het plafond in van een deel van de mijn, waaronder de twee slachtoffers bedolven werden. De gewonde kompel is opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Polkowice-Sieroszowicemijn

Het ongeval had plaats in de Polkowice-Sieroszowicemijn, gelegen op zo’n 100 kilometer van Wroclaw. De mijn herbergt een van de grootste koper- en zilvervoorraden in Polen.

Met het jongste ongeluk komt het aantal dodelijke slachtoffers door incidenten in mijnen van KGHM op zes. In 2013 zaten negentien kompels zeven uur op 1.000 meter onder de grond vast na een aardbeving. Zij konden allen ongedeerd naar boven worden gehaald.

De ligging van Polkowice (hier aangemerkt als Polkwitz) en Sieroszowice: