In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
De start van het zwemonderdeel van de ITU World Triathlon Championships 2016 in Cozumel, Mexico.
AFP / Elizabeth Ruiz
Een gemaskerde student van de Witwatersrand universiteit neemt deel aan de 'FeesMustFall' demonstratie tegen verhoging van het collegegeld in Johannesburg in Zuid-Afrika.
AFP / Marco Longari
Een man rust uit op een kar nadat hij een lading plastic kannen heeft uitgeladen in Colombo, Sri Lanka.
Reuters / Dinuka Liyanawatte
Een verkoper van speelgoed op Marina beach in Chennai, India.
AFP / Arun Sankar
Op Parliament Square in London werden maandag 2500 zwemvesten van vluchtelingen neergelegd in wat de initiatiefnemers de 'Lifejacket Graveyard' noemen. Vluchtelingenorganisaties vroegen hiermee aandacht voor het lot van de vluchtelingen op de dag dat in New York de eerste VN-top over de vluchtelingenproblematiek plaatsvond.
AP / Matt Dunham
Bij bij protestacties in Congo-Kinshasa zijn tientallen mensen gedood en gewond geraakt. De demonstranten richtten zich tegen president Joseph Kabila, die zijn macht zou misbruiken om zo verkiezingen tegen te houden.
AFP / Eduardo Soteras
Verplegers buigen zich in Rosetta over een slachtoffer van de ramp met een overvolle boot migranten, die woensdagavond omsloeg voor de kust van de Egyptische havenstad. In de eerste uren na de ramp wisten vissers 169 mensen te redden, sindsdien zijn 52 lichamen geborgen. Mogelijk honderden zijn nog vermist.
Reuters / Mohamed Abd El Ghany
Dansende leden van de FARC tijdens een cultureel evenement op hun kamp in Llanos del Yari in Colombia. Het guerrillaleger houdt op te bestaan zodra het vredesakkoord met de Colombiaanse regering definitief is.
AFP / Luis Acosta
Een dierenarts van een anti-stropers organisatie verzorgt een gewonde neushoorn in het Pilanesberg National Park in Zuid-Afrika. Zaterdag begint in Johannesburg de conferentie CITES 2016 (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora).
AFP / Gianluigi Guerica
Modellen presenteren de voorjaarscollectie van de Franse ontwerper Pierre Cardin in het Yellow River Stone Forest Park in Baiyin, China.
AFP / Fred Dufour
De zeventien jaar oude San Kay Khine uit Myanmar toon de littekens op haar arm en handen die getuigen van mishandeling in de jaren dat ze als kindslaaf werkte.
AFP / Ye Aumg Thu
Een man staat te midden van de puinhopen van wat ooit een waterpomp en -leidingenfabriek was in Sanaa. Het complex werd geraakt door bombardementen in Jemen van de Saoedische coalitie.
AP / Hani Mohammed
Lancering van de VR-Game Nederland Beat the Street, die zich richt op veiligheid in het verkeer onder scholieren.
ANP / Jerry Lampen
Krabvissers varen uit naar de Gele Zee in Xianrendao in Noordoost-China.
AFP / Johannes Eisele
Bij protesten in Charlotte, North Carolina, raakten woensdag negen burgers gewond en 44 betogers werden gearresteerd. De rellen ontstonden nadat de politie een zwarte man had doodgeschoten.
Reuters / Jason Miczek
Een kist met het lichaam van een overleden migrant wordt aan wal gebracht in de haven van Augusta op Sicilië.
REUTERS / Antonio Parrinello
De Noor Kjartan Sekkingstad, die al een jaar werd vastgehouden in de jungle door de Filipijnse terreurgroep Abu Sayyaf, zit na zijn vrijlating in een vliegtuig onderweg naar een ontmoeting met de Filipijnse president Duterte.
Simeon Celi / PPD via AP
Deze negen maanden oude koala werd alleen aangetroffen terwijl hij zich knuffelend troostte met een speelgoedkoalabeertje. Het weesdiertje wordt verzorgd en opgevangen in het Australia Zoo Wildlife Hospital.
AFP / Australia Zoo / Ben Beaden
Gekleed in klederdracht verzamelden op Prinsjesdag de eerste belangstellenden zich al vroeg op het Binnenhof om een glimp op te vangen van het koningspaar.
ANP / Remko de Waal
Het ijshockeyteam van Canada versloeg dinsdag de VS met 4-2 in de World Cup of Hockey in Toronto, Canada.
Bruce Bennett / Getty Images / AFP