World Cup of Hockey

Team USA zonder winst naar huis

Foto Tom Szczerbowski / AFP

De goalie van Team USA, Ben Bishop ligt er helemaal verslagen erbij nadat Milan Michalek hem namens het Tsjechische team vloerde. Het verlies (4-3) betekende een vroegtijdige exit voor het ijshockeyteam van de Verenigde Staten, waardoor ze het toernooi zonder winst afsloten. USA Today bestempelde de prestatie van Team USA als ‘meest ontgoochelende toernooiprestatie’ sinds de Winterspelen van 1998 in het Japanse Nagano. Acht teams strijden in de Canadese stad Toronto in een internationaal ijshockeytoernooi om het World Cup of Hockey. Daarin figureren meer dan 150 ijshockeyers uit de National Hockey League (NHL). Het toernooi is aan de derde editie toe en werd voor het laatst in 2004 georganiseerd. Naast Team Canada en Team USA heeft ook Europa een delegatie gestuurd. In de halve finales krijgt het publiek Canada-Rusland voorgeschoteld. Smullen, want historisch gezien is deze clash van rivalen een heuse klassieker. Alle wedstrijden worden afgewerkt in het Air Canada Centre. De finales beginnen op dinsdag 27 september. Daarin wordt in een best-of-three-series uitgemaakt welk team zich de beste kan noemen.

    • Rob Schoof