Voetbal

Fred Grim nieuwe assistent van oud-ploeggenoot Blind

Fred Grim gaat als assistent van bondscoach Danny Blind aan de slag bij het Nederlands elftal. De oud-doelman werkte al bij de KNVB als bondscoach van Jong Oranje. Blind had geen enkele assistent meer over na het vertrek van Dick Advocaat (naar Fenerbahçe) en Marco van Basten (FIFA). „Een mooie stap”, zegt de 51-jarige Grim, die jarenlang met Blind samenspeelde bij Ajax. Als reservekeeper maakte Grim de grote Amsterdamse successen in de jaren negentig mee. Als trainer werkte hij in diverse functies bij Ajax, Sparta Rotterdam en Almere City, waarbij hij als hoofdtrainer indruk maakte. Vorig jaar werd de oud-doelman aangesteld als bondscoach van Jong Oranje. „Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling”, zei Grim vrijdag. Blind heeft met Grim in ieder geval weer één assistent, in de aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk begin oktober. De bondscoach wil graag nog een tweede assistent in zijn staf. „Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team”, verklaarde Blind. De KNVB heeft Art Langeler aangesteld als opvolger van Grim bij Jong Oranje. Langeler, hoofd van de jeugdopleiding bij PSV, zit in ieder geval de komende twee EK-kwalificatieduels op de bank. (ANP)