Verkeer

Extra bergers en inspecteurs tegen drukte op A1 en A6

Op de A1 en A6 gaat Rijkswaterstaat extra inspecteurs en bergers inzetten om het fileprobleem op te lossen en het aantal ongelukken te verminderen. Het extra toezicht bestaat uit inspecteurs die in de buurt rondrijden en extra bergers, bedoeld om het verkeer sneller op gang te helpen na files of ongelukken.

Reden voor de files en ongelukken is een flinke toename van het verkeer op de A1 en A6. „Het gaat om een toename van meer dan 10 procent in drie jaar tijd, terwijl we normaal gesproken uitgaan van een groei van 1 à 2 procent. We hadden ingeschat dat het vanuit Almere met zo’n 2 of 3 procent zou toenemen, maar het is dus flink drukker geworden”, aldus een woordvoerder. Het extra personeel wordt in ieder geval tot november ingezet.

Ook de politie houdt toezicht, met name op automobilisten die verkeersovertredingen begaan wanneer ze gebruik maken van sluiproutes en wegen die alleen voor bestemmingsverkeer zijn.

Dagelijks rijden er duizenden mensen over de A1 en A6. Volgens de woordvoerder zijn de wegen nu berekend op zeven- tot achtduizend auto’s per uur. Na de werkzaamheden is die capaciteit vergroot en kunnen zo’n 10.000 auto’s over de snelwegen rijden. (NRC)

    • Marissa van Loon