Meer doden geborgen na schipbreuk in Egypte

Volgens Egyptische media zouden er zeshonderd migranten op de boot zitten. Ooggetuigen meldden dat er 450 mensen aan boord waren.

Egyptenaren wachten op de lichamen nadat een boot met migranten kapseisde in de Middellandse Zee. Foto Mohamed El-Shahed / Hasan Mroue / AFP

Het dodental van de schipbreuk voor de kust van Egypte is opgelopen tot 108, meldt persbureau AFP. Woensdag kapseisde een boot vlak voor de Egyptische kust, bij de plaats Rosetta. Vrijdag zijn nog eens 35 lichamen geboren, liet een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid weten.

Op de boot zaten migranten uit Syrië, Egypte en enkele Afrikaanse landen. Zeker 43 mensen kwamen om het leven en 163 anderen konden woensdag door reddingsteam worden gered. Er werd al verwacht dat het dodenaantal nog op zou lopen. Volgens Egyptische media zouden er zeshonderd migranten op de boot zitten. Ooggetuigen meldden dat er 450 mensen aan boord waren.

De autoriteiten melden dat vier vermoedelijke smokkelaars zijn gearresteerd op verdenking van mensenhandel en doodslag. Volgens Filippo Grandi, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), hebben dit jaar meer dan 300.000 migranten geprobeerd de Middellandse Zee over te steken om in Europa te belanden.

    • Marissa van Loon