Hockeyster Ellen Hoog stopt als international

Hoog wil meer tijd vrijmaken voor haar maatschappelijke carrière. Ze blijft wel voor haar club hockeyen.

Ellen Hoog (midden) viert met Kim Lammers (links) en Maartje Paumen (rechts) het winnen van het WK hockey in 2014. Foto ANP/Koen Suyk

Hockeyster Ellen Hoog stopt per direct als international. Dat maakte Hoog vrijdag bekend. De verloren olympische finale in Rio de Janeiro tegen Groot-Brittannië was de laatste interland voor de 30-jarige hockeyster. Ze blijft wel actief als speelster van Amsterdam.

Hoog debuteerde in 2004 op 17-jarige leeftijd in Oranje tegen Zuid Korea. Op haar site blikt ze terug op 12,5 jaar als international.

“De mooiste momenten die mij zijn bijgebleven zijn mijn 1ste interland in Argentinië, het EK 2005 in Dublin, een jaar later het WK in Madrid, 3 Olympische Spelen en natuurlijk het WK in eigen land in 2014.”

In 2014 werd ze verkozen als beste hockeyster van het jaar. Hoog won met haar team goud op de Spelen van 2008 in Peking en 2012 in Londen. In 232 interlands maakte ze zestig doelpunten.

Hoog wil meer tijd vrijmaken voor haar maatschappelijke carrière:

“Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard. Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen.”

    • Bas Tooms