FC Utrecht wint eerste duel dit seizoen; Feyenoord verslaat Oss

KNVB-beker

Titelverdediger Feyenoord speelde in de eerste ronde ondermaats tegen FC Oss maar won uiteindelijk met 4-1. FC Utrecht verslaat FC Twente.

FC Utrecht heeft donderdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen. Het elftal van trainer Erik ten Hag was in de eerste ronde van het bekertoernooi te sterk voor FC Twente. In Enschede werd het 1-3. Kort voor tijd stond het nog gelijk, maar Sébastien Haller en Richairo Zivkovic bezorgden de bekerfinalist van vorig seizoen de overwinning. In de competitie heeft FC Utrecht na zes wedstrijden pas drie punten – met drie keer een gelijkspel.

Feyenoord speelde in een bijna volle Kuip ondermaats tegen FC Oss, maar won uiteindelijk met 4-1 na een 1-1 ruststand. Aanvaller Tom Boere kreeg halverwege de tweede helft de kans om FC Oss op voorsprong te brengen, maar van dichtbij schoot hij de bal over het doel. Bij FC Oss stond de 21-jarige doelman Ronald Koeman onder de lat – zoon van de gelijknamige oud-coach van Feyenoord, nu trainer van Everton.

Trainer Giovanni van Bronckhorst vond dat Feyenoord, koploper in de eredivisie, te gemakzuchtig was tegen de nummer vijftien van de eerste divisie. „Als je denkt dat het wel goed komt, dan komt het niet goed”, zei hij tegen FOX Sports.

Feyenoord, dat het bekertoernooi vorig seizoen won, krijgt in de tweede ronde stadgenoot Excelsior op bezoek, zo bleek tijdens de loting. Landskampioen PSV treft in de tweede ronde wederom een eredivisieclub. De landskampioen die in de eerste ronde afrekende met Roda JC (4-0) moet op bezoek bij Sparta. Ajax neemt het in Werkendam op tegen de amateurs van Kozakken Boys. FC Utrecht speelt thuis tegen FC Groningen. Drie duels gaan tussen amateurclubs. Zo ontvangt VVSB, de verrassende halve finalist van afgelopen seizoen, Katwijk. En IJsselmeervogels treft Koninklijke HFC.

De wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB-beker worden gespeeld op 25, 26 en 27 oktober.

    • Steven Verseput