voetbal

Tweede lid verlaat raad commissarissen KNVB

Na voorzitter Johan Lokhorst is ook lid Ger Vermeulen uit de raad van commissarissen (rvc) van de sectie betaald voetbal van de KNVB gestapt. De overige drie leden blijven voorlopig aan, maakte de voetbalbond woensdagavond bekend. Een meerderheid van de eredivisieclubs zegde vorige week het vertrouwen op in de raad van commissarissen. Voorzitter Lokhorst stapte daarom eind vorige week al op. Vermeulen volgde hem dinsdag. „De laatste weken is er rond de rvc een atmosfeer gecreëerd waarin ik niet langer kan, maar zeker ook niet wil functioneren”, laat hij weten in een verklaring.Henk Kivits (toezichthouder namens de eredivisie), Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Johan de Kock (portefeuille technische zaken) blijven nog aan op verzoek van KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux. Hun functie komt op de eerstvolgende vergadering betaald voetbal medio november aan de orde.KNVB-voorzitter Michael van Praag was eerder deze week nog uit op het vertrek van de voltallige rvc. (ANP)

    • Henk Stouwdam