De Thuiskok: Salade: aardbei, zeekraal

©

Weinig andere recepten uit Zilt Zoet Zeeland zijn zo’n mooie weerspiegeling van de boektitel. De zoete aardbeien en het licht zoute van de zeekraal passen verrassend goed bij elkaar, een fijne combinatie van land en zee.

De Zeeuwse zeekraal is vooral in de maanden juni, juli en augustus te verkrijgen, maar diverse soorten uit het buitenland kun je het hele jaar door bij de supermarkt of de visboer krijgen.

Was de aardbeien, halveer ze desgewenst en doe ze in een grote schaal. Snijd de tomaten doormidden, verwarm de halve tomaten 3-5 minuten met balsamicoazijn in een koekenpan op een laag vuur en laat ze afkoelen. Verwarmde tomaten smaken zoeter. Blancheer de zeekraal een minuut in kokend water en spoel direct af onder koud water. Doe de tomaten bij de aardbeien in de schaal en voeg de zeekraal toe. Meng met de honing en de olie.

250 g aardbeien

250 g tomaatjes

2 eetl. balsamicoazijn of crema di balsamico

50 g zeekraal

zwarte peper, versgemalen

1 eetl. honing

1 eetl. olijfolie

Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge

Zilt Zoet Zeeland

Uitgeverij: Fontaine.

Prijs: €39,95.

    • Sam de Voogt